Palovaroittimen testaus on osa Paloturvallisuusviikkoa – milloin olet viimeksi testannut palovaroittimesi?

Vuosittaista Paloturvallisuusviikkoa vietetään marras-joulukuussa. Nyt on hyvä hetki varmistaa, että kotoasi löytyy tarvittava määrä toimivia paloturvatuotteita. Ota palovaroittimen testaus osaksi kuukausittaista arkeasi.

Paloturvallisuusviikko 24.11–1.12.2018

Valtakunnallista Paloturvallisuusviikkoa vietetään tänä vuonna 24.11.–1.12.2018. Paloturvallisuusviikon tavoitteena on ”parantaa kaikkien paloturvallisuutta ja paloturvallisuustaitoja herättämällä yhteiskunnallista keskustelua paloturvallisuudesta” (paloturvallisuusviikko.fi). Teemaviikko huipentuu 1.12. Pohjoismaiseen palovaroitinpäivään, jonka tarkoituksena on vielä erikseen nostaa esiin toimivan palovaroittimen merkitystä kodin paloturvatuotteena.

Tänä vuonna Paloturvallisuusviikolla painotetaan erityisesti sähkölaitteiden ja kokonaisten taloyhtiöiden paloturvallisuutta.

Hyvä tietää palovaroittimesta

Lain mukaan joka kodista täytyy löytyä vähintään yksi palovaroitin jokaista alkavaa 60 m²:ä kohden. On hyvä huomata, että kyseessä on vain lakisääteinen vähimmäisvaatimus – esimerkiksi Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö (SPEK) suosittelee palovaroittimia kodin kaikkiin makuuhuoneisiin ja lisäksi eteiseen. Sellaisissa taloissa, joissa kerroksia on useampia, kannattaa yksi palovaroittimista sijoittaa myös portaikkoalueen kattoon. Lisäksi erilliseen autotalliin on suositeltavaa asentaa palovaroitin.

Kuten tiedämme, palovaroittimesta ei ole mitään hyötyä, jos se ei toimi. Palovaroittimen testaus on tämän vuoksi äärimmäisen tärkeä toimenpide, joka kannattaa tehdä vähintään kerran kuussa. Palovaroittimen testaus on näppärä ottaa osaksi esimerkiksi kodin kuukausittaista suursiivousta.

Tiedätkö, mitkä ovat kodin 4 tärkeintä paloturvatuotetta? Lue suosittu blogikirjoituksemme täällä ja tiedät!

Kodin paloturvatuotteet – muistilista

1. Ole varovainen sähkölaitteiden, tulisijojen ja kynttilöiden kanssa.
2. Varmista, että kodistasi löytyy riittävä määrä oikein sijoitettuja palo- ja häkävaroittimia.
3. Testaa palovaroitin säännöllisesti (kuukausittain).
4. Sijoita sammutinpeite keittiöön hellan lähistölle.
5. Hanki omakotitaloon palosammutin.
6. Opettele koko perheen voimin sammutusvälineiden käyttöä ja pelastautumista.

– –

Kaipaavatko kotisi paloturvatuotteet täydennystä? Tule käymään GasPointilla ja laitetaan yhdessä kotisi paloturvallisuus kuntoon. Meiltä löydät kaikki tarvittavat kodin paloturvatuotteet. Neuvomme lisäksi tuotteiden asennuksessa, käyttöönotossa ja kaikessa kodin paloturvallisuuteen liittyvässä. Tervetuloa!

Tilaa uutiskirjeemme

Pysy ajantasalla tarjouksista ja kuulumisista!Olen tutustunut ja hyväksyn rekisteri- ja tietosuojaselosteeseen.