Sammutinhuollot

Toimiva ja luotettava palosammutin on paloturvallisuuden A ja O. Ja jotta se seinällä punaisena kimalteleva sammutin todellakin toimii tosipaikan tullen, on sen toimintakunto tarkastettava säännöllisesti.

Sammutin tulee tarkastaa säännöllisesti

Käsisammuttimien kohdalla tarkastus on suoritettava joko yhden tai kahden vuoden välein:

  • Yhden vuoden välein, jos sammutinta säilytetään paikassa, jossa sen voi altistua kosteudelle, tärinälle tai koville lämpötilan vaihteluille – esimerkkinä työkoneen tai veneen sammutin.
  • Kahden vuoden välein, jos sammuttimen säilytyspaikka on sisätiloissa, kuivassa ja tasalämpöisessä – esimerkkinä toimistotilan tai asunnon sammutin.

Tarkastus, huolto ja koeponnistus

Sammutinhuollon tarkoituksena on varmistaa, että sammutin on käyttökuntoinen ja toimintakykyinen. Sammutinhuoltopalveluumme kuuluu kolme osa-aluetta: tarkastus, huolto sekä koeponnistus.

Tarkastuksessa sammuttimelle tehdään lain vaatima kuntokartoitus, jonka perusteella se joko tarkastetaan tai tarvittaessa huolletaan. Koeponnistus pitää lisäksi tehdä säiliöille aina kymmenen vuoden välein.

Voit tuoda sammuttimesi meille tarkastettavaksi, tai jos sinulta löytyy useampia (yli 10 kpl) tarkastettavia sammuttimia, niin me tulemme sinun luoksesi tarkastamaan sammuttimiesi kunnon. Lisäksi opastamme paloturvatuotteiden sijoittamisessa.

Sammutinhuolto vaatii ammattiosaamista

Käsisammutinta tarkastettaessa ja huollettaessa on aina noudatettava virallisia säädöksiä ja kunkin sammutinvalmistajan omia ohjeita. Näin ollen onkin syytä kääntyä sammutinhuollon ammattilaisen puoleen, jotta tarkastus tulee tehtyä kaikkien pykälien ja ohjeiden mukaisesti.

Huoltokalenterilla paloturvallisuus pysyy ajan tasalla

Palveluvalikoimastamme löytyy lisäksi sammutinhuollon huoltokalenteri, jonka avulla me huolehdimme täysin siitä, että sammuttimisesi tulevat tarkastettua ja huollettua säännöllisesti – sinun ei tarvitse niistä enää murehtia!

Näin se käy:

1. Ota yhteyttä tai tuo sammuttimesi meille
2. Tarkastamme ja tarpeen vaatiessa huollamme sekä koeponnistamme sammuttimesi
3. Voit olla huoleti
 
» Tutustu tuotteisiimme

Tilaa uutiskirjeemme

Pysy ajantasalla tarjouksista ja kuulumisista!Olen tutustunut ja hyväksyn rekisteri- ja tietosuojaselosteeseen.