Mitä käsisammuttimen tarkistus sisältää?

käsisammuttimien tarkistus Julkaistu 01.10.2019

Käsisammuttimen sijoituspaikasta riippuen, sen tarkistus on ajankohtaista joku vuoden tai kahden välein. Sammuttimen tarkistuksen hinta määräytyy yleensä sammuttimen koon mukaan.

Lue lisää »

Ravintolan nestekaasulaitteiden huolto

Ravintolan nestekaasulaitteiden huolto ja korjaus Julkaistu 06.08.2019

Säännöllisellä nestekaasulaitteen huoltamisella voidaan välttää kaaos ravintolan keittiössä, tyytymättömät asiakkaat ja ravintoloitsijan lompakon liiallinen keveneminen.

Lue lisää »

Turvaopasteiden tärkeys

exit-kyltti Julkaistu 02.07.2019

Kun kiinteistön normaalin arjen rikkoo onnettomuus, tarjoavat pienet turvaopasteet suuren avun. Hätäpoistumistiet, alkusammutusvälineistö ja ensiapupisteet tuleekin aina merkitä niitä kuvaavilla turvaopasteilla.

Lue lisää »

Nestekaasun huolellinen käyttö matkailuajoneuvoissa

Matkailuautolla turvallisesti auringonlaskuun Julkaistu 17.05.2019

Kaksi 11 kilon nestekaasupulloa pitävät karavaanarin omatoimisena, grillin kuumana ja jääkaapin kylmänä – usean viikon ajan. Nestekaasun käyttöön liittyy kuitenkin muutama huolto- ja turvallisuustoimenpide, joista jokaisen tulisi olla tietoisia.

Lue lisää »

Kevät tulee, muista tarkistaa mökin ja kulkupelien käsisammuttimet

Asuntovaunulla pohjoisessa - muista paloturvallisuus Julkaistu 25.04.2019

Kevään tullen on aika huoltaa matkailuajoneuvon, veneen tai mökin käsisammuttimet kuntoon, jotta tulipalon yllättäessä alkusammuttaminen onnistuu niin maalla kuin vesilläkin.

Lue lisää »

Työpaikan paloturvallisuus vaatii ammattimaista toteuttamista

Fire extinguisher equipment Julkaistu 11.04.2019

Kun työpaikan alkusammutusvälineistön suunnittelu-, asennus- ja huoltotöissä on ammattilainen asialla, pysyy paloturvallisuus toivotulla tasolla. Tässä kirjoituksessa kerromme, mihin työpaikan paloturvallisuudessa kannattaa kiinnittää huomiota.

Lue lisää »

Tehokas alkusammutus auttaa tulipalon aiheuttamien tuhojen pienentämisessä

Tehokas alkusammutus Julkaistu 05.03.2019

Oikein toteutetulla alkusammutuksella voidaan vaikuttaa merkittävästi tulipalon aiheuttamien tuhojen määrään. Ihmishenkien ja omaisuuden suojelemiseksi tarvitaan tiedon ja taidon lisäksi asianmukaiset välineet. Tässä kirjoituksessa esittelemme tarvittavat alkusammutustuotteet.

Lue lisää »

Yrityksen kaasuverkoston rakentaminen – ravintolan liedet kuumiksi

Toimiva kaasuverkosto auttaa ravintolan kiireen hallinnoimisessa Julkaistu 15.02.2019

Ravintolan sali on täynnä nälkäisiä asiakkaita ja kokki pyyhkii hikeä otsaltaan kaiken kiireen keskellä. Moni ravintola- ja grillikeittiöiden ongelmista ratkeaa toimivan kaasuverkoston avulla.

Lue lisää »

Neuvot paloturvalliseen jouluun + hyvä joululahjavinkki

Paloturvallinen joulu Julkaistu 03.12.2018

Joulu on juhlan, mutta myös tulipaloriskien aikaa. Ota näistä neuvoistamme vaari ja nauti turvallisesta joulusta.

Lue lisää »

Palovaroittimen testaus on osa Paloturvallisuusviikkoa – milloin olet viimeksi testannut palovaroittimesi?

Palovaroitin-Paloturvallisuusviikko Julkaistu 19.11.2018

Vuosittaista Paloturvallisuusviikkoa vietetään marras-joulukuussa. Nyt on hyvä hetki varmistaa, että kotoasi löytyy tarvittava määrä toimivia paloturvatuotteita. Ota palovaroittimen testaus osaksi kuukausittaista arkeasi.

Lue lisää »

Nestepalo, kaasupalo, metallipalo… – millaisia tulipaloja eri sammuttimilla voi sammuttaa?

Palosammutin-eri-tulipaloille Julkaistu 02.11.2018

Kansankielessä tulipalolla viitataan kaikkiin erilaisiin paloluokkiin. Tässä blogiartikkelissa kerromme, millaisia paloluokkia on olemassa ja millainen sammutin sopii millekin paloluokalle.

Lue lisää »

Paloturvatuotteiden huomiointi uudiskohteissa tuo turvaa ja viihtyvyyttä

Paloturvatuotteet-uudiskohde-gaspoint Julkaistu 03.10.2018

Kodin paloturvallisuus vaatii asetusten mukaisesti suunnitellun ja rakennetun talon lisäksi riittävän määrän toimivia paloturvatuotteita. Paloturvatuotteet ja niiden sijainnit kannattaa huomioida jo uudiskohteiden suunnitteluvaiheessa.

Lue lisää »

Suojakaasu hitsaukseen – käytä oikeanlaista seoskaasua

GasPoint-suojakaasu-hitsaus Julkaistu 17.08.2018

Suojakaasua käytetään TIG- ja MIG/MAG-hitsauksessa suojaamaan työstön alla olevaa kuumaa ja sulaa metallia ympäröivän ilman epäedullisilta vaikutuksilta. Laadukkaan hitsausjäljen näkökulmasta suojakaasulla on merkittävä tehtävä ja sen vuoksi oikeanlaisen suojakaasun valintaan kannattaakin kiinnittää huomiota.

Lue lisää »

Komposiittipullo vai teräspullo nestekaasulle?

Julkaistu 11.07.2018

Nestekaasupulloa mökille, matkailuajoneuvoon tai kesäkeittiöön hankittaessa täytyy valita, mitä materiaalia halutaan kaasupullon olevan. Käytännössä nykypäivänä valinta tehdään useimmiten komposiittipullon ja teräspullon välillä. Tässä blogiartikkelissa kerromme vinkit kaasupullon valintaan.

Lue lisää »

Kaasu sopii kodinkoneisiin

ipp Julkaistu 27.06.2018

Suomalaiset ovat sähkökansaa. Suurimmassa osassa suomalaistorppia ruoat valmistetaan ja säilytetään sähköllä toimivilla laitteilla. Tämän vuoksi kaasulla toimiva hella tai jääkaappi saattaa aiheuttaa jopa pelonsekaisia tuntemuksia – aivan syyttä. Tässä blogiartikkelissa kerromme, miksi ja milloin kannattaa valita kaasulla toimiva kodinkone.

Lue lisää »

Valitse oikea sammutin veneeseen ja matkailuautoon

gaspoint-blogikuva-600x200px Julkaistu 28.05.2018

Yksi kevään ja kesän varmimmista merkeistä on karavaanareiden sekä veneilijöiden herääminen talvihorroksestaan. Niin veneen kuin matkailuajoneuvon kanssa liikkuvien on kuitenkin hyvä varmistua kevään tullen siitä, että kulkupelistä löytyy tarkoitukseensa sopiva ja toimiva sammutin.

Lue lisää »

Nestekaasulaitteet ja -järjestelmät kevätkuntoon

Julkaistu 07.05.2018

Kesän lähestyessä mökeillä, veneissä ja asuntovaunuissa käytettävien nestekaasulaitteiden tarkistaminen on taas ajankohtaista. Lue lisää, niin kerromme, miten tarkastuksen voi tehdä itse ja milloin on syytä tuoda laite huoltoliikkeeseen.

Lue lisää »

Paljuarvonta on käynnissä!

Julkaistu 07.05.2018

Kevään kunniaksi päätimme laittaa pystyyn PALJUARVONNAN. Pääpalkinnon voittaja saa upouuden paljun käyttöönsä viikonlopun ajaksi. Lisäksi arvomme paloturvallisuustuotteita. Osallistu arvontaan 10.6.2018 mennessä!

Lue lisää »

Turvanasi julkaisi oppaan kiinteistöjen paloturvallisuudesta

Julkaistu 12.03.2018

Valtakunnallinen paloturvallisuuden asiantuntijaketju Turvanasi on julkaissut kattavan oppaan kiinteistöjen paloturvallisuuteen. Opas on hyödyllistä luettavaa muun muassa kiinteistön omistajille, toimenharjoittajille, kiinteistön huoltohenkilökunnalle, isännöitsijöille ja muille, joiden vastuulla on kiinteistön ylläpito.

Lue lisää »

Huolehdi kiinteistösi paloturvallisuudesta helposti huoltosopimuksella

kasisammuttimet-gaspoint Julkaistu 06.03.2018

Tuppaavatko käsisammuttimien säännölliset tarkastukset unohtumaan? Oletko varma, että tulipalon hetkellä kiinteistösi käsisammuttimet toimivat kuten pitää? Älä riskeeraa paloturvallisuutta, vaan luota ammattilaiseen. Huoltosopimus on kätevä tapa pitää yrityksen ja kiinteistön sammuttimet ajan tasalla ja toimintakunnossa.

Lue lisää »

Nestekaasupullon säilytys ja käyttö talvella

Kaasupullon säilytys talvella Julkaistu 20.02.2018

Viimeistään siinä vaiheessa, kun talvi alkaa olla kylmimmillään ja terassilla nököttävä kaasugrilli peittyy hankien alle, saattaa yhdelle jos toisellekin tulla mieleen seuraava kysymys: ”Miten kaasupulloa pitäisi säilyttää talvella?” Jatka lukemista ja tiedät vastauksen.

Lue lisää »

Huomioi nämä, kun rakennat teollisuuden kaasuverkostoa

Järkevästi sijoitetut ottopisteet ja sulkuventtiilit tekevät työnteosta sujuvampaa ja turvallisempaa. Julkaistu 18.12.2017

Liian monella työpaikalla pitäydytään puuduttavassa kaasupullorumbassa, vaikka erikseen rakennettu kaasuverkosto säästäisi kaikkien aikaa, vaivaa ja rahaa. Tässä blogikirjoituksessa kerromme, mistä teollisuuden kaasuverkostossa on kyse ja mitä sen rakentamisen osalta kannattaa huomioida.

Lue lisää »

Kodin 4 tärkeintä paloturvatuotetta

kodin paloturvatuotteet3 Julkaistu 05.09.2017

Vuonna 2016 Pelastustoimella oli Suomessa yhteensä 12 063 tulipaloihin liittyvää hälytystehtävää. Valitettavan usein tulipalojen syttymiseen liittyy huolimattomuutta tai varomattomuutta. Moni tulipalo olisikin estettävissä ennakoinnilla. Paloturvallinen koti koostuu asianmukaisen varovaisuuden lisäksi laadukkaista paloturvatuotteista

Lue lisää »

Käsisammutin pitää tarkastaa säännöllisesti

gaspoint-blogikuva-600x200px Julkaistu 19.05.2017

Jos palosammuttimen tarkastaminen jää unohduksen tai muun laiminlyönnin seurauksena väliin, voivat seuraukset olla pahimmassa tapauksessa hyvin vakavat – mikä olisikaan ikävämpää kuin huomata tulipalon hetkellä, että palosammutin ei toimi! Tässä blogiartikkelissa käymme läpi sammutinhuollon perusteet.

Lue lisää »